Lourdes aan Zee

---------------------------------------------------------------------

Lourdeskerk Scheveningen

 

 


Portfolio aan voorgaande evenementen:

Zie hieronder een greep uit de evenementen / theater / voorstellingen die we afgelopen jaar hebben gehuisvest. 

2018

Het was in 2018 feest in de Lourdeskerk Scheveningen omdat ons dorp 200 jaar bestaat!

 

We vierden dit samen met Feest Aan Zee ter gelegenheid van 200 jaar Scheveningen. Bekijk hier het volledige programma van Feest aan Zee. De programmering van de maand November gebeurde vanuit en in samenwerking met het Zuiderstrand theater. Klik op de volgende link voor tickets tot alle shows die bij het zuiderstrand theater plaats vinden.

Dit zijn alle shows die zijn geweest afgelopen tijd bij ons. Hou ons in de gaten om te zien welke voorstellingen we volgend jaar in petto hebben.

 Circus in de Branding

 

Een eigentijds variétéspektakel dat jong en oud heeft betoverd. Bomvol muziek, illusie, cabaret, dans en acrobatiek.

Pepijn Gunneweg (bekend van BZT Show) gidst je als strandjutter door het podiumgeweld met bijdragen van dansers van De Dutch Don't Dance Division, slagwerkgroep Percossa, Corpus Acrobatics, magiër Niek Takens, jongleur David Severins, musicalster Cystine Carreon (Miss Saigon) en met muzikale begeleiding van Toeac

 

 

Circus in de branding zal eind van het jaar terug keren naar de Lourdeskerk!!


Pia, Back in Scheveningen

Pia Beck, geboren in 1925, kon geen muzieknoot lezen. Ze was een autodidact en speelde haar eigen muziek. Blues, Rock ’n Roll, Boogie-Woogie of Jazz, Pia beheerste het allemaal. Scala Variété aan Zee brengt met Anke Prevoo een tribute aan deze grootheid in alle bescheidenheid en op onnavolgbare wijze. In Holland’s Got Talent (2016) kon het grote publiek al kennis met haar maken. Na het succes in maart in de Lourdeskerk komt ze weer terug met de tribute to Pia Beck! Op donderdag 8 november te zien tijdens Club Lourdes aan Zee.

Hoe het allemaal begon
Nostalgie is niemand vreemd. Hoe legendarisch waren die avonden in De Vliegende Hollander, onderin Hotel des Galeries, als Pia Beck daar speelde! Week in, week uit, vanaf 1951. Altijd vol, altijd gezellig. En als je er niet bij kon, dan probeerde je door een van de klapramen een glimp op te vangen van wat er zich binnen afspeelde en de sfeer te proeven.

De Vliegende Hollander is er niet meer. De sloopkogel maakte een einde aan de tijd dat Scheveningen het middelpunt was van show, variété, uitgaan. Eén voor één verdwenen ze: het circus van Strassburger, Palais de Danse, het Kurhaus cabaret, de Pam Pam en de Vliegende Hollander. Maar in 2018 laat Feest aan Zee het authentieke variététheater herleven in Club Lourdes aan Zee.

De voorbereidingen zijn gestart! Voor de realisatie kan Scala nog hulp gebruiken, o.a. op het gebied van fondsen- en sponsorwerving maar ook vrijwilligers voor de uitvoering zijn altijd welkom. Interesse? Stuur een email naar scala@scarlet.nl.


Plus Haut (7+) - Compagnie Barolosolo

Club Lourdes aan Zee

Wees welkom hooggeëerd publiek van ver, ver weg!

Laat u meevoeren in het ongebruikelijke gekke, gestoorde en poëtische universum van Plus Haut. Het circus Compagnie Barolosolo presenteert een show vol kleurrijke personages. Beleef de verhalen van Meneer Loyal met zijn acrobaten, sterke vrouw, wilde dieren, mannenorkest en zelfs een pauze vol met popcorn! De voorstelling is geïnspireerd op de wereldberoemde kunstwerken Cirque Calder, van Alexander Calder uit 1926-1931 die een heel circustableau in miniatuurvorm tonen.

Compagnie Barolosolo is een Franse circusgezelschap en maakt al sinds 2006 de meest betoverende circusvoorstellingen. Ze touren de hele wereld over en verwonderen jong én oud. Neem uw kinderen en kleinkinderen mee voor een heerlijk dagje uit. Kom uitwaaien op Scheveningen en bekijk de voorstelling in de intieme Lourdeskerk.

Let op: Op zaterdag 10 november vindt bovendien Red Bull Knock Out plaats op het strand. Houdt rekening met extra reistijd en reis bij voorkeur met openbaar vervoer. Er is een tramhalte voor de deur van deze locatie.

 

 


Op de koffie bij... Anouk Maas en Tommie Christiaan

 

Kom op zondagochtendconcert op de koffie bij de musicalsterren van dit seizoen! Onder live pianobegeleiding zingen zij de prachtigste en meest herkenbare musicalliedjes. Zing mee, klets mee en dien uw verzoeknummer in! De perfecte ochtend om onder het genot van een kopje koffie en gebak deze sterren van dichtbij mee te maken. Zo dichtbij dat u ze kunt aanraken!

Anouk Maas & Tommie Christiaan (18 november, 11.00 uur)

Anouk speelde hoofdrollen in Evita, Sound of Music, Shrek, Flashdance en Hair. Momenteel is zij ook te zien in Goede tijden, slechte tijden.

Tommie is bij een groot publiek bekend geworden door zijn hoofdrol in de musical Zorro en het tv-programma Op zoek naar Zorro. Verder was hij te zien in Grease, Hair en On your feet!. Daarnaast speelde Tommie ook de rol van Jezus in het livespektakel The Passion. In 2017 zong hij de sterren van de hemel in Beste Zangers.

 


De Fransse Eijkel speelt, De Fransse Eijkel speelt

In november presenteren het Zuiderstrandtheater en Diligentia & Theater Pepijn de succesvoorstelling ‘De Fransse Eijkel speelt, De Fransse Eijkel speelt’. Een absurdistische en dynamische cabaretperformance vol maffe danspasjes, eigenaardige muziekjes, briljante parodieën, excentrieke scènes en treurige figuren. Dit alles onder fenomenale regie van Kees Prins.

 

De Fransse Eijkel, oftewel Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg, veroverde in 2016 de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na hun spetterende debuut tijdens het theaterseizoen 2017-2018 waren pers én publiek laaiend enthousiast. Als klap op de vuurpijl wonnen ze het Rabo Talenten Concours 2017-2018. Voor alle stervelingen, die hun eerste avondvullende voorstelling nog niet hebben mogen ervaren, bestormt dit energieke duo met hun elastische lijven in 2018-2019 opnieuw de theaters.

★★★★
”Theatraal vakmanschap in een originele vorm” Theaterkrant

★★★★
”Een groot compliment voor deze jonge makers” Theaterparadijs

★★★★
”Verrassend, eigentijds en origineel” Musicalsites


Double Bill: Sander van de Pavert & Stefan Pop

Club Lourdes aan Zee

De Haagse tv-maker Sander van de Pavert (LuckyTV) toont zijn Paradevoorstelling het Lucky Foundation Televisiegala. Stand-up comedian Stefan Pop kent u van Comedytrain en Klikbeet. Hij maakte verschillende theaterprogramma’s, speelt vaak buiten onze landsgrenzen en komt nu naar Scheveningen. Een unieke avond die uw lachspieren op de proef stelt!

 

Lucky Foundation Televisiegala
Sander van de Pavert (LuckyTV) presenteert een avondvullende, spetterende televisieactie waarin úw rol onmisbaar is. Met uw hulp maken we samen het verschil. Voor hen die dat zo hard nodig hebben.

Bijgestaan door tal van bekende Nederlanders presenteert Sander een onvergetelijke live-uitzending vol aangrijpende verhalen, bijzondere gasten en spectaculaire verrassingen; alles staat vanavond in het teken van deze bijzondere actie.

En daarbij hebben we uw hulp hard nodig. Door uw stem te laten horen, kunt ook ú bij deze actie helpen. Doe dit vanavond nog. Koop nu uw ticket en krijg exclusief toegang tot het Lucky Foundation Televisiegala. Geef hen die het nodig hebben weer een stem. Laat úw stem horen en help mee. Kom naar het Lucky Foundation Televisiegala. Dankuwel.

http://www.luckytv.nl 

 

Stefan Pop
Stand-up comedian Stefan Pop kent u van Comedytrain en Klikbeet. Hij maakte verschillende theaterprogramma’s, schreef een boek, speelt ook vaak buiten onze landsgrenzen en schrijft voor TV. En komt nu naar Scheveningen.

Na twee cabaretvoorstellingen, besloot Stefan een boek te schrijven en een satirisch sketchprogramma op te zetten, genaamd Klikbeet. Twee seizoenen Klikbeet en een boek verder, begint het bloed weer te stromen waar het niet laten kan en flirt hij steeds vaker met een terugkeer naar theater. Afgelopen jaren heeft hij nog wekelijks opgetreden in het Toomler, dus aan onderwerpen en verhalen geen gebrek. Het is allemaal al getest en gekeurd, maar wanneer komt het er nu van? Een ding weet Stefan in ieder geval zeker, zijn volgende voorstelling heet Het moest een keer gebeuren.

http://stefanpop.com 


Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Mike Boddé
Kurhaus jazztrip down memory lane

 

Onder leiding van Dennis Mackrel geeft de bigband Jazz Orchestra of the Concertgebouw een uniek concert in de Lourdeskerk. Geïnspireerd door het rijke jazz verleden van Scheveningen zijn ze te gast in Club Lourdes aan Zee onderdeel van Feest aan Zee.

Met muziek van internationale jazzsterren als Miles Davis, Count Basie en Thelonious Monk, die allen ooit in de beroemde concertseries van impresario’s Norman Granz en Lou van Rees in het Kurhaus optraden. Ook muziek van Nederlandse grootheden als Frans Elsen en Jerry van Rooyen met een ‘Haags’ verleden komen aan bod. Een avondvullend en een gevarieerd programma met gastsolist Mike Boddé.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw
De beste en meest swingende bigband van Nederland keert terug naar Scheveningen. Het repertoire van het orkest is gebaseerd op de jazz van de tweede helft van de 20e eeuw. Het geluid onderscheidt zich door een rijke blazersklank, scherpe timing en spannende muzikale interactie tussen de verschillende musici en secties.

Het orkest werd opgericht door Bird Award en Concertgebouw Jazz Award winnaar Henk Meutgeert. Een selectie van de beste Nederlandse jazzmusici heeft plaats in het gezelschap met stevig wortels in de Nederlandse bigband-traditie. Het orkest maakt het culturele erfgoed van bijna een eeuw Nederlandse jazz toegankelijk voor de nieuwe generaties. Juist door samenwerking met telkens nieuwe generaties (jazz)musici.

Mike Boddé
Multitalent Mike Boddé (1968) is bij het grote publiek bekend als cabaretier in de Mike & Thomas Show met Thomas van Luyn. Ook geeft hij vaak zijn medewerking aan verschillende televisieprogramma’s als Kopspijkers en Podium Witteman. Gelijktijdig met zijn opleiding piano aan het Rotterdams Conservatorium voltooide hij een studie Chinees aan de Universiteit van Leiden. Momenteel is Boddé wekelijks te horen in Podium Witteman. In de Lourdeskerk zal hij als gastsolist het publiek meenemen in de geschiedenis van jazz in de badplaats.

Dennis Mackrel
Dennis Mackrel (1963) werd op 21-jarige leeftijd door Count Basie persoonlijk gevraagd om drummer van zijn Count Basie Jazzorchestra te worden. Hij was de jongste drummer ooit in het orkest en ontwikkelde zich tot één van de beste bigband drummers in de wereld. Hij werkte onder andere met Maria Schneider, McCoy Tyner, Tony Bennet en de WDR Bigband. Sinds 2015 is Mackrel chef-dirigent van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Mike Boddé
Wo 21 nov 2018 ⋅ 20:15


Queering the Church

Exposities en optredens in de Lourdeskerk

Queer is een term die wordt gebruikt om zich af te zetten tegen heersende heteronormativiteit en om elk gangbaar hokje in twijfel te trekken. Het is alles tussen twee categorieën in, het stukje niemandsland, het label-loze gebied. De jonge curator, kunstenaar en dj Narges Mohammedi nodigt kunstenaars uit verschillende disciplines uit om het concept queerness te verkennen in de context van het instituut de kerk. De eerste namen van deelnemende kunstenaars, waaronder enkele alumni en jonge makers van de Koninklijke, zijn; Sydney Rahimtoola, Malou Mumbum, Chantell Hassan en Erik Kamaletdinov.


A Night Out Muziek Expeditie

Ontdek de pracht van de nacht op Scheveningen met A Night Out aan Zee. Buitengewoon Scheveningen en Hummingbird Music laten u zien wat de avonden op Scheveningen te bieden hebben!

 

Op 23 november vindt de tweede editie plaats van A Night Out Muziekexpeditie! Ga mee op een muzikale tocht langs de parels van Scheveningen, een avond die u laat proeven waarom het leven zo fantastisch is aan zee en wat voor muzikaal talent Den Haag en Scheveningen presenteren. Beleef de magie van Scheveningen, óók als het wat minder strandweer is.

Deze editie begint bij de prachtige Lourdeskerk voor de ontvangst. Daarna wordt u in groepen door één van de reisleiders meegenomen op de expeditie naar bijzondere locaties met optredens. Welke locaties en muzikale talenten dit zijn, blijven geheim tot op de avond zelf. Een ware Scheveningse verrassing dus!

A Night Out Muziek Expeditie sluit vanzelfsprekend af met een spetterende eindact en eindfeest. Ontdekt u het magische Scheveningen door deze bijzondere tour?

Er is een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar, dus wees er snel bij!

 

https://denhaagfm.nl/2018/10/22/a-night-out-tweede-muziekexpeditie-op-scheveningen/ 

 

 

Luna Zegers: Entre Dos Mundos

Feestelijk flamenco concert

 

Beleef een zinderende Flamenco-avond. Zangeres Luna Zegers bezingt haar liefde voor de zee op temperamentvolle wijze. De Spaanse flamenco heeft een lange traditie van liederen over zeelieden en reizen naar verre oorden. De verleidelijke warmte uit het Spaanse zuiden, een zinderend concert en heerlijke tapas zorgen voor een regelrecht feestje!

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Muzee Scheveningen.


Op de koffie bij... René van Kooten en Brigitte Heitzer

 

Kom op zondagochtendconcert op de koffie bij de musicalsterren van dit seizoen! Onder live pianobegeleiding zingen zij de prachtigste en meest herkenbare musicalliedjes. Zing mee, klets mee en dien jouw verzoeknummer in! De perfecte ochtend om onder het genot van een kopje koffie en gebak deze sterren van dichtbij mee te maken. Zo dichtbij dat je ze kunt aanraken!

René van Kooten & Brigitte Heitzer
René van Kooten is een Nederlands musicalster, zanger en acteur. Hij had onder andere rollen in de musicals Aida, Beauty and the Beast, Zorro, Jersey Boys en de revival van Les Misérables. Voor deze laatste productie ontving hij een Musical Award. Van Kooten vertolkte in 2013 de rol van Jezus in The Passion.

Brigitte speelde in de musicals Beauty and the Beast, Tarzan en Petticoat. Ze werd bekend bij het grote publiek nadat ze de winnares werd van het televisieprogramma Op zoek naar Evita.

Van vrijdag 22 t/m zondag 24 februari zijn Brigitte en René in het Zuiderstrandtheater te zien in een nieuwe versie van de wereldberoemde musical Evita.

Klik hier voor het concert met René van Kooten & Brigitte Heitzer >


Zie ook onze vermelding en evenementen op www.denhaag.com !

https://denhaag.com/nl/locatie/193/lourdeskerk-scheveningen

 

 

 

 

 

Badplaats Scheveningen bestaat 200 jaar, wij vieren Feest aan Zee mee!

‘Last 7 Words’ vond plaats #aanZee en is onderdeel van ‘Feest aan Zee’. Precies 200 jaar geleden werd het eerste badhuis gebouwd. In 2018 biedt Den Haag ~ Scheveningen haar bezoekers een zee aan festiviteiten. Bekijk het programma op feestaanzee.nlThe High Kings (IRL) op Scheveningen

Live in de Lourdes Kerk

 

De beroemdste Irish folkband van dit moment keerde op zondag 28 oktober terug naar Scheveningen voor een spectaculaire show: The High Kings!

Wereldtournee

The High Kings treden op in het kader van hun wereldtournee rondom hun tienjarig bestaan, dat gevierd wordt met de release van het best of album Decade. Tip: wees er snel bij, want de vorige show was volledig uitverkocht!

 

Irish Folk Band of the Year
Dat de mannen een feestje kunnen bouwen staat vast, met 6 van de 7 uitverkochte shows tijdens hun Benelux tour 2017. In Ierland zijn The High Kings zonder twijfel de grootste Irish Folkband. Meteen na hun eerste album ontvingen ze de titel Irish Folk Band of the Year, en hun vier daaropvolgende albums bereikten de platinastatus. Met hun energieke concerten maken The High Kings hun reputatie als fenomenale liveband meer dan waar. De bezielde multi-instrumentalisten bespelen samen meer dan 13 instrumenten. Op hun repertoire staan unieke eigen nummers, maar ook bekende Ierse ballads en traditionele Ierse sing-a-longs als The Wild Rover, The Leaving of Liverpool, Whiskey in the Jar, Fields of Athenry en meer. Soms in een Kings-jasje, soms niet. 

www.thehighkings.com | www.popagendascheveningen.nl | www.1900aanzee.nl  

200 by the Sea wordt georganiseerd door Stichting Popagenda Scheveningen en 1900 Aan Zee

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alexander Serban | Tel: 06 43 02 29 45 | e-mail: info@popagendascheveningen.nl


Bent u geïnteresseerd in onze prachtige locatie?

Zie Contact voor verdere informatie!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.