Nieuws & Lourdeskerk Scheveningen in de media:

Club Lourdes aan Zee van start:

https://denhaagfm.nl/2018/10/31/club-lourdes-aan-zee-van-start/

 

Den Haag FM: Twaalf unieke voorstellingen:

https://denhaagfm.nl/2018/09/13/twaalf-unieke-voorstellingen-in-lourdeskerk-op-scheveningen/

 

Den Haag Direct: Ierse high Kings

https://www.denhaagdirect.nl/ierse-high-kings-geven-concert-in-lourdeskerk-op-28-oktober-2018/

 

Popagenda Scheveningen: THE HIGH KINGS (IRL) OP SCHEVENINGEN

http://popagendascheveningen.nl/2032-2/ 

 

Uitzinnig Agenda: The High Kings

https://www.uitzinnig.nl/agenda/36231-the-high-kings.aspx 

 

Theatergezelschap Firma MES speelt voorstellingen over armoede

https://denhaagfm.nl/2018/10/09/theatergezelschap-firma-mes-speelt-voorstelling-over-armoede/

 

Zie nu ook onze locatie op Denhaag.com:  

https://denhaag.com/nl/locatie/193/lourdeskerk-scheveningen 

met de aankomende evenementen uitgelicht. 

 

Algemeen Dagblad:

https://www.ad.nl/den-haag/na-pia-beck-graag-meer-varieneacute-teneacute-aan-zee~a51a18d4/

2018

Afgelopen evenementen:

 

Oktober: Firma MES - Avondje Armoede

‘Armoedeverzachting. Geen armoedebestrijding, want we hebben het hier niet over ongedierte.’ De leden van de zangvereniging zijn elkaar voortdurend aan het verbeteren. Ze willen iets doen voor mensen die in armoede leven, maar een strak plan ligt er nog niet, en de onderlinge irritatie neemt toe. Geld ophalen is een ding, maar ze willen daarbij zelf ook wel graag elk hun ‘15 minutes of fame’.

Lees meer »

November - Circus in de Branding

Een eigentijds variétéspektakel dat jong en oud heeft betoverd. Bomvol muziek, illusie, cabaret, dans en acrobatiek.  Pepijn Gunneweg (bekend van BZT Show) gidst je als strandjutter door het podiumgeweld met bijdragen van dansers van De Dutch Don't Dance Division, slagwerkgroep Percossa, Corpus Acrobatics, magiër Niek Takens, jongleur David Severins, musicalster Cystine Carreon (Miss Saigon) en met muzikale begeleiding van Toeac

Lees meer »

15 & 16 Juni - Canto XL

Voor de derde maal op rij programmeert Festival Classique de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Deze keer in de meest bijzondere uitvoering tot nu toe. Het Nederlands Saxofoon Octet is geselecteerd door Festival Classique presenteert, waarin ze door coaches begeleid worden in het perfectioneren van hun professionele praktijk. Daarnaast worden ze gekoppeld aan creatieve partners om een multidisciplinaire voorstelling te ontwikkelen. Canto XL is de eerste voorstelling van het Saxofoon Octet bij Festival Classique. Na het festival werken ze een jaar verder aan een nieuwe voorstelling voor Festival Classique in 2019.

Lees meer »

9 & 10 Juni - The Unfamiliar

‘Het hart 'is' de heerser, de geest 'behoort' dat te zijn. Neem mensen zoals ze 'zijn', niet zoals ze 'behoren' te zijn.’ - Franz Schubert –Schubert koos onvoorwaardelijk voor de muziek, maar de gevolgen waren groot. Niet alleen leefde hij in grote armoede, maar ook zijn verlangen naar een ‘normaal’ leven bleek onmogelijk. Is een leven voor de kunst het ware leven of maakt de kunst een waar leven onmogelijk? Cellist Joachim Eijlander en choreograaf en danser Rutkay Özpinar laten zich inspireren door de keuzes die componist Franz Schubert maakte in zijn leven. Eijlander en Özpinar verrasten in 2017 het Festival Classique publiek met de prachtige duo voorstelling Sequenza. Onder begeleiding van Leo Spreksel, artistiek directeur van Korzo, werd het een voorstelling waarin de muziek danste en de dans muziek maakte. Dit moest een vervolg krijgen. Voor The Unfamiliar gaat het duo samenwerken met pianiste Anastasia Safonova en danseres Clara Cafiero.The Unfamiliar is een coproductie van Festival Classique en Korzo producties en is onderdeel van Festival Classique presenteert. Hierin worden jonge makers 2 jaar begeleid door diverse artistieke en zakelijke coaches.

Lees meer »

Festival Classique 2018

Festival Classique zet zich al vanaf 2006 in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen. Festival Classique biedt een uniek programma om zoveel mogelijk mensen van klassieke muziek op maat te kunnen voorzien. Met Festival Classique denken we buiten de gebaande paden en verwachtingspatronen van klassieke muziek zonder aan de kwaliteit van de muziek af te doen. Daarom zijn onze concertprogramma's en -locaties vaak anders dan anders en met oog voor details. We bieden niet alleen een concert, maar een totaalbeleving. We verrassen onze bezoekers graag met combinaties tussen verschillende kunstvormen als dans, theater en film en klassieke muziek.Het festival trok in 2017 ruim 42.000 bezoekers. Met onze programmering bereiken we alle leeftijdscategorieën, van jong tot oud. De programmering bestaat uit een brede waaier aan gratis en betaald te bezoeken voorstellingen, concerten en activiteiten. In de buitenlucht en op bijzondere binnenlocaties verrassen we het publiek en dagen we hen uit de muziek op een andere manier te beleven. Het festival biedt een podium aan professionele musici, muziekstudenten en aan amateurs uit de regio Den Haag. Deze verbinding inspireert!Jaarlijks nodigt Festival Classique Haagse scholieren uit het basis- en middelbaar onderwijs uit het festival te beleven in op maat gemaakte voorstellingen. Daarnaast werkt Festival Classique nauw samen met diverse zorg- en welzijnsinstellingen om ook doelgroepen die anders niet of nauwelijks in aanraking zouden komen met live uitgevoerde  klassieke muziek bij het festival te betrekken. Ook in 2018 plant Festival Classique haar voeten in het zand. Tijdens de twaalfde editie van 7 tot en met 18 juni 2018 trekt het festival weer alle registers open om er een muzikaal feest van te maken. 

Lees meer »

Hoe zit ons brein in elkaar?! - workshops -

Zet je nieuwsgierigheid op maximaal vermogen!  Ontdek hoe je brein in elkaar steekt, hoe dit anders is voor een ander en hoe je zelf invloed kan uitoefenen op wat je denkt en voelt. Ervaar wat NLP je kan opleveren aan inzichten, vaardigheden en nieuwe mogelijkheden die je direct kan toepassen.

Lees meer »

25 maart 2018 – Circus in de Branding …… in de Lourdeskerk

De voormalige Lourdeskerk in Scheveningen was tot voor kort beschikbaar als evenmentenlocatie. In 2005 werd de kerk aan de eredienst onttrokken en sindsdien wordt de ruimte weer multifunctioneel ingezet. Het was mogelijk om in het gebouw – gebouwd in de Bossche School stijl – seminars, symposia, congressen, workshops, vergaderingen en toneel-, dans-, en muziekuitvoeringen te organiseren.

Lees meer »

LAST 7 WORDS

LOCATIE VOORSTELLING DOOR HET MATANGI QUARTET EN DANS VAN DE DUTCH JUNIOR DANCE DIVISION - Jubileum van De Dutch Junior Dance Division

Lees meer »

 

 

Badplaats Scheveningen bestaat 200 jaar, wij vierden Feest aan Zee mee!

‘Last 7 Words’ vond plaats #aanZee en is onderdeel van ‘Feest aan Zee’. Precies 200 jaar geleden werd het eerste badhuis gebouwd. In 2018 bood Den Haag ~ Scheveningen haar bezoekers een zee aan festiviteiten. Zie ook: feestaanzee.nl

 

 

Dutch Don't Dance Division

2017

 

Mega mantra

Lichtpuntjes Festival

Festival Classique

Bent u geïnteresseerd in onze prachtige locatie?

Zie Contact voor verdere informatie!