De Lourdeskerk beschikt over meerdere, uiteenlopende ruimten beschikbaar voor sociaal culturele activiteiten. De grote zaal biedt bij uitstek gelegenheid tot het houden van middelgrote culturele evenementen, welke uiteen kunnen lopen van karakter.

Zo hebben wij in 2018 onder andere ruimte geboden voor de Dutch Don't Dance Division, Festival Classique en hebben we samen met het zuiderstrand theater vele verschillende voorstellingen mogen huisvesten. Daarnaast zijn de rijksoverheid en verschillende kleine èn grote bedrijven bij ons geweest met trainingsprogramma's, creatieve workshops of bedrijfspresentaties.

Sinds 2005 verleent de Lourdeskerk in Scheveningen zich als podium voor vooral (klein) theater, dans en toneel. In ons culturele centrum kunnen mensen samen komen en gezamenlijk de dingen bedrijven die hen inspireert en bezig houdt. Onze positie hierin is het mogelijk maken van deze mooie verschillende bezigheden door een fijne, aparte ruimte te bieden met een rijke historie. Hierbij faciliteren wij voor verscheidene kleine en middelmatig grote evenementen / activiteiten. Bovenal vervullen we nu de functie als theater.

De voormalige kerk en de omliggende woonhuizen zijn ontworpen door architect Alexander J. Kropholler. De kerk is gebouwd in 1926 en de Rooms Katholieke kenmerken zijn erin terug te zien. Het gebouw straalt een grootsheid uit, maar blijft van binnen desondanks intiem. Het glas in lood met verschillende kleuren zorgen bij lichtinval voor een warme sfeer.

Daarnaast bevat een ander deel van het pand ons spirituele centrum. Er zijn meerdere ruimten beschikbaar voor cursussen, workshops, trainingen en andere initiatieven die van een sociaal of culturele aard zijn. Er wordt nu vooral yoga, pilates en mindfulness bedreven. Ook beschikt het centrum over meerdere kleinere praktijkruimten die voor bijvoorbeeld therapeutische doeleinden of geneeskunde gebruikt kunnen worden.