Sinds 2005 verleent de Lourdeskerk in Scheveningen zich als podium voor vooral (klein) theater, dans en toneel. In ons culturele centrum kunnen mensen samen komen en gezamenlijk de dingen bedrijven die hen inspireert en bezig houdt. Onze positie hierin is het mogelijk maken van deze mooie verschillende bezigheden door een fijne, aparte ruimte te bieden met een rijke historie. Hierbij faciliteren wij voor verscheidene kleine en middelmatig grote evenementen / activiteiten. Bovenal vervullen we nu de functie als theater.

De voormalige kerk en de omliggende woonhuizen zijn ontworpen door architect Alexander J. Kropholler. De kerk is gebouwd in 1926 en de Rooms Katholieke kenmerken zijn erin terug te zien. Het gebouw straalt een grootsheid uit, maar blijft van binnen desondanks intiem. Het glas in lood met verschillende kleuren zorgen bij lichtinval voor een warme sfeer.

De Lourdeskerk beschikt over meerdere, uiteenlopende ruimten beschikbaar voor sociaal culturele activiteiten. De grote zaal biedt bij uitstek gelegenheid tot het houden van middelgrote culturele evenementen, welke uiteen kunnen lopen van karakter.

Zo hebben wij oa. in Maart 2018 ruimte geboden voor de Dutch Don't Dance Division. En ook hebben we Festival Classique 2016, 2017 en 2018 mogen huisvesten welke ons hebben getrakteerd op oogstrelende voorstellingen!

Daarnaast bevat een ander deel van het pand ons spirituele centrum. Er zijn meerdere ruimten beschikbaar voor cursussen, workshops, trainingen en andere initiatieven die van een sociaal of culturele aard zijn. Er wordt nu vooral yoga, pilates en mindfulness bedreven. Ook beschikt het centrum over meerdere kleinere praktijkruimten die voor bijvoorbeeld therapeutische doeleinden of geneeskunde gebruikt kunnen worden.