25 maart 2018 – Circus in de Branding …… in de Lourdeskerk

Gepubliceerd op 18 maart 2018 14:52

De voormalige Lourdeskerk in Scheveningen was tot voor kort beschikbaar als evenmentenlocatie. In 2005 werd de kerk aan de eredienst onttrokken en sindsdien wordt de ruimte weer multifunctioneel ingezet. Het was mogelijk om in het gebouw – gebouwd in de Bossche School stijl – seminars, symposia, congressen, workshops, vergaderingen en toneel-, dans-, en muziekuitvoeringen te organiseren.

Voorproefje van Scala voorstellingen

Op 25 maart 2018 zal in de Lourdeskerk een voorproefje van den serie voorstellingen in november worden georganiseerd: meerdere variété-artiesten laten een nummer uit hun repertoire zien. Ook deze voorstelling is in het kader van Feest aan Zee (200 jaar badplaats Scheveningen). Het is verbonden met het oude Scheveningse begrip “Circus Strassburger”.

Het programma zal ingeleid worden door filmverteller Yvo Verschoor die over de oorsprong van het variété vertelt, geïllustreerd met beelden en live-pianomuziek. Verder werken mee: de Haagse humoristische ritmegroep Percossa.

Nederlands kampioen manipulatie: de magiër Niek Takens, het prijswinnende duo Juggling Tango (Menno en Emily) met een spectaculaire tango/jongleeract en Familiar Faces, een acrobatische dansgroep die onlangs de BNG Circusprijs 2017 prijs wonnen. In de flyer vind je alle informatie bij elkaar. Het programma zal gepresenteerd worden door Percossa-lid Eric Robillard.

«   »