LAST 7 WORDS

Gepubliceerd op 26 januari 2018 17:04

LOCATIE VOORSTELLING DOOR HET MATANGI QUARTET EN DANS VAN DE DUTCH JUNIOR DANCE DIVISION -
Jubileum van De Dutch Junior Dance Division

De Dutch Don’t Dance Division & Matangi Quartet:    ‘Last 7 Words’

10 t/m 31 maart 2018, Lourdeskerk, #AanZee

Ontdek in de Passietijd iets anders dan de traditionele Matteüs. Laat u meevoeren op het geniale werk van Joseph Haydn en beleef een uur fysieke, spirituele en muzikale passie.

Last 7 Words’ is een dansvoorstelling van Thom Stuart (artistiek leider De Dutch Don’t Dance Division) over passie en compassie op ‘The Last Seven Words of Our Saviour on the Cross’ van Jospeh Haydn, live gespeeld door het Matangi Quartet.

Op 10 maart gaat ‘Last 7 Words’ in première in de Lourdeskerk, Scheveningen en is onderdeel van ‘Feest aan Zee’.

Stuart: “Het mooie van Haydn’s strijkkwartet, gebaseerd op dit illustere en beladen onderwerp, is dat het instrumentaal is. Zonder gesproken of gezongen tekst kan iedere toeschouwer de voorstelling op zijn eigen manier ervaren: als een religieuze, spirituele belevenis of puur genieten van dans en muziek met passie.”

Maria-Paula Majoor: “Uiteindelijk gaat het om een moeder die haar zoon verliest en dat is wat Haydn vooral laat horen.”

»