Wereldtop bijeen in Scheveningse Lourdeskerk tijdens Vegro Te Hague Disability Darts Invitational

Gepubliceerd op 24 mei 2019 15:45

Dit overgenomen van het artikel uit de Scheveningse Courant

Het deelnemersveld bestaat onder meer uit titelverdediger Vincent D’hondt uit België, die zijn drie kompanen van het Belgische team heeft meegenomen; zij werden in februari derde tijdens de World Cup. Twee Engelsen die toen deel uitmaakten van het winnende team, spelen ook mee, net als het Nederlands team, dat eveneens op een derde plek eindigde. Dit tiental wordt aangevuld met vier landgenoten, die hoog op de ranking zijn geëindigd, een Deen en een Hongaar.

Wethouder Richard de Mos zal samen met René Kamerbeek, directeur van hoofdsponsor Vegro, de openingshandeling voor zijn rekening nemen. Dit zal om 10.25 uur plaatsvinden.

Deelnemersveld
Anton van Hemert (Oudewater), Arie van der Rassel (Den Haag) , Cliff Ruiter (Zwolle), Henk Jager (Appingedam), Kees van Wielink (Amersfoort), Matthijs Wissink (Zutphen), Michelovic van Velzen (Katwijk), Yns Snelleman (Katwijk)

Bernard Martens (Lievergem, BEL), Jackie Goethals (Eeklo, BEL), Jesper Andersen (Holstebro, DEN), Joszef Miklas (Szolnok, HUN), Kevin Stringer (Kent, ENG), Matt Doe (Chelmsford , ENG), Serge van Belle (Zeebrugge, BEL)

Initiatief
Het Vegro The Hague Disability Darts Invitational is een initiatief van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG). Voor meer informatie: www.stichtinghsg.nl.

Informatie
De deuren van de Lourdeskerk zijn open om 10.00 uur. Het toernooi vangt aan om 10.30 uur. De prijsuitreiking start ongeveer 22.45 uur.

Spin-off
Als spin-off van dit evenement, start op woensdag 29 mei bij de Haagse gehandicaptensportvereniging ISV Kameleon, aan het Veldzicht 20, Arie’s Dartsclub, een vrije manier om met paradarts in aanraking te komen. Dit zal voortaan wekelijks plaatsvinden tussen 19.30 en 22.00 uur en de Haagse trots in het paradarts, Arie van der Rassel, zal wekelijks aanwezig zijn om tips en adviezen te geven of gewoon een potje te darten. Speciaal voor de opening zal Vincent D’hondt nogmaals terugkeren om een demonstratiewedstrijd tegen Arie te spelen en daarna tegen andere aanwezige mensen met een handicap of beperking, die het graag eens willen proberen. Alle benodigde materialen zijn aanwezig. De toegang is gratis en aanmelden vooraf is niet noodzakelijk.

Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten
De Stichting HSG heeft ten doel om het welzijn en de sociale participatie te bevorderen van Haagse mensen met een handicap of beperking, door het stimuleren van sporten en/of bewegen in de breedste zin. De Stichting HSG wil daartoe zowel ondersteunen en faciliteren, als voorlichten en verbinden.

typen.

«   »